Bejelentkezés

Hibás jelszó? Register

Kosár megtekintése

William Black

Al dente

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát.
Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert és kevésbé ismert vidékeit, hogy felfedezze az ország legnagyszerűbb kincseit: az ételek és ízek kavalkádját. Genova, Pisa, Amalfi, Róma, Szardínia, Ischia: fantasztikus, változatos világ ez, városról városra, más-más kínálattal.
William Black vállalkozó kedvű utazó, végigkóstolja az adott vidékre leginkább jellemző ételeket, legyen az szamárhúsos szósszal készült tészta, szélben szárított tonhal, békarizottó vagy fáradt tehenek tejéből készült érett sajt. Azonban nem csak eldugott városkákban kutatja az autentikus olasz ízeket. Comacchióban angolnát, Rómában töltött cukkinivirágot, Szicíliában pisztáciaszószos penne tésztát eszik, Torinóban isteni kávét iszik.
A sajátságos angol humorral fűszerezett kötet magával ragadó gasztronómiai útikönyv megannyi ínycsiklandó recepttel és kultúrtörténeti érdekességgel.

3.170Ft

tájak, emberek

Elfogyott

Leírás

376 oldal.

Keménytáblás, védőborítóval.

Fordító: Stefanovits Péter, Szilágyi Zsófia, Zelki János

További információk

Tömeg 550 g
Méretek 146 x 34 x 201 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

A szerzőről

Author

William Black Oxfordshire-ben, Angliában él. Több könyve jelent meg gasztronómiai témában.